
Trebat će vam:
170 grama čokolade sa 72% kakaa
113 grama maslaca
2 žličice ruma
kap ekstrakta badema
prstohvat soli
4 jaja
75 grama bademovog brašna
15 grama glatkog brašna

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Protvan za pečenje namastite maslacem. Čokoladu otopite na pari. Dodajte joj maslac izrezan na kockice, rum, ekstrakt badema i malo soli te sve izmješajte pjenjačom. Uzmite mikser i dodajte jedan po jedan žumanjak. Od bjelanjaka napravite snijeg. Prosijte bademovo i glatko brašno. Dodajte u čokoladu i žumanjke. Kad smjesa postane jednolična, metlicom dodajte snijeg od bjelanjaka i sve pažljivo umiješajte. Prebacite u protvan i stavite peći 35 minuta na 180 stupnjeva. Ukrasite omiljenim voćem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....