MOŽE GA SKUHATI SVATKO

Jednostavan umak od korjenastog povrća i piletine ili svinjetine može biti dobra ideja za brzi, ali i ručak nedjeljom

 Mphillips007/Getty Images
Tek nekoliko bazičnih sastojaka i prilog po želji bit će dovoljni za dobar ručak, bez ozbira na dan u tjednu

Trebat će vam:

1 luk

2 režnja češnjaka

400 g svinjetine ili piletine

1 mrkva

1 komadić celera

1 žličica crvene paprike

malo čilija po želji

1 žličica sušenog timijana

1 lovorov list

100 ml vina

temeljac ili voda

sol i papar

riža

ulje

Priprema:

Na ulju najprije zapecite komadiće mesa sa svih strana. Izvadite pa na istoj masnoći pirjajte luk, a zatim i usitnjeni češnjak. Pustite da zamiriše pa dodajte ribanu mrkvu i celer. Promiješajte, pirjajte dvije minute pa dodajte crvenu papriku, timijan, čili ako ga koristite, koncentrat rajčice i lovorov list. Podlijte sve s vinom, vratite meso, pustite da se krčka 10-ak minuta, a zatim dodajte temeljac ili vodu. Začinite soli i paprom i kuhajte dok meso ne omekša i dobijete gusti umak. Poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 09:22