
Tijesto:
100 g glatkog brašna 4 jaja 100 g maslaca 2,5 dl vode prstohvat soli |
Nadjev:
2 žutanjka 40 g šećera 25 g glatkog brašna 3 dl mlijeka štapić vanilije 250 g kesten-pirea |
Glazura:
100 g bijele čokolade |

Za tijesto je potrebno zakuhati vodu s maslacem uz pomoć pjenjače u tekućinu umiješati brašno te dodati prstohvat soli. Miješati dok se ne dobije glatka smjesa, dovoljno je 2-3 minute. Maknuti posudu s vatre i nastaviti miješati dok se smjesa malo ne ohladi. U mlako dodati jedno po jedno jaje i dobro miješati dok smjesa ne postane glatka. Zagrijati pećnicu na 180°C, na pleh za pečenje staviti papir za pečenje. Pripremljenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu i istisnuti na papir za pečenje duge prutiće dužine 7 cm s dosta razmaka. Peći 25 minuta dok tijesto ne požuti. Kad se ohladi, prerezati po dužini, no ne do kraja. Smjesa je dovoljna za 15-18 komada. Paralelno dok se tijesto peku potrebno je skuhati kremu. U posudu uliti mlijeko, dodati žutanjke i šećer i dobro izmiješati pjenjačom te dodati brašno i sjemenke vanilije i sve još dobro promiješati pjenjačom. Tek sada staviti na vatru i skuhati kremu koju kad zakuha treba kuhati 4 minute. Kad se kuhana krema ohladi, dodati kesten pire i dobro izmiješati mikserom. Pomoću slastičarske vrećice napuniti eklere i ukrasiti ih otopljenom bijelom čokoladom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....