Juneći file s kremom od aceta balsamica

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g junećeg filea
  • sir grana padano
  • rikula
  • cherry rajčice
  • limun
  • jabučni ocat
  • reducirani aceto balsamico
  • krupna sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Juneći file nauljiti i peći do mediuma na gril tavi. Rikulu i cherry rajčicu začiniti s emulzijom koja se napravi od limunovog soka, jabučnog octa, soli i papra. Jedan dio začinjene rikule i cherry rajčice složiti na tanjur, pečeni file izrezati na trakice i staviti na salatu, a ostatak salate koja nam je ostala staviti na vrh. Naribati grana

padano sir i zaËiniti s reduciranim acetom balsamicom.

Recept restorana Kadena, Split

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 07:26