SPORO PEČENJE

Junetini dodajte nekoliko važnih sastojaka, pecite je 3 sata pa uživajte u najslasnijem ručku

 Shutterstock
Ovako pripremljenu junetinu možete poslužiti uz prilog poput pire krumpira ili riže, ali i kao dodatak slasnim sendvičima

Trebat će vam:

2 kg junetine (od lopatice)
4 mrkve
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
200 ml vina
500 ml temeljca
1 žlica timijana
1 žlica peršina
3 lovorova lista
sol, papar

Priprema:

Na dobro zagrijanoj tavi koja može i u pećnicu najprije sa svih strana dobro zapecite komade junetine. Dodajte povrće, vino i temeljac, ubacite i začine pa prebacite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 150 stupnjeva. Pecite poklopljeno 3 sata uz povremenu provjeru. Pretkraj, posudu otklopite i pecite još 20 minuta pa izvadite iz pećnice i uz pomoć vilice razdvojite meso. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
01. travanj 2025 15:02