Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Porcije: 2-4
JUHA OD CVJETAČE I PORILUKA
Trebat će vam:
1 manji poriluk
2 režnja češnjaka
1 krumpir
1 manja glavica cvjetače
2 žlice kiselog vrhnja ili malo vrhnja za šlag (nezaslađenog)
sol i papar
drugi začini po želji
ulje
tostirani kruh i/li sir, po želji
Priprema:
Na ulju pirjajte poriluk narezan na kolutiće. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i krumpir narezan na kockice. Ubacite i usitnjenu cvjetaču. Podlijte vodom, začinite soli i paprom i kuhajte dok krumpir i cvjetača ne omekšaju. Zatim sve zajedno prebacite u blender ili u loncu u kojem kuhate izmiksajte štapnim mikserom i dodajte kiselo ili vrhnje za šlag. Probajte, dodatno začinite i poslužite uz tostirane kockice kruha i po vrhu naribajte malo dobrog sira, primjerice grana padana ili parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....