Baš dobra

Kremasta i bogata okusima, ova juha je sve što želimo kad nam se jede fino jelo na žlicu

 Mariha-kitchen/Getty Images
Juha od cvjetače i poriluka priprema se lako, a njena tekstura i okusi osvojit će vas već na prvi zalogaj

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Porcije: 2-4

JUHA OD CVJETAČE I PORILUKA
Trebat će vam:
1 manji poriluk
2 režnja češnjaka
1 krumpir
1 manja glavica cvjetače
2 žlice kiselog vrhnja ili malo vrhnja za šlag (nezaslađenog)
sol i papar
drugi začini po želji
ulje
tostirani kruh i/li sir, po želji

Priprema:
Na ulju pirjajte poriluk narezan na kolutiće. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i krumpir narezan na kockice. Ubacite i usitnjenu cvjetaču. Podlijte vodom, začinite soli i paprom i kuhajte dok krumpir i cvjetača ne omekšaju. Zatim sve zajedno prebacite u blender ili u loncu u kojem kuhate izmiksajte štapnim mikserom i dodajte kiselo ili vrhnje za šlag. Probajte, dodatno začinite i poslužite uz tostirane kockice kruha i po vrhu naribajte malo dobrog sira, primjerice grana padana ili parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2025 07:22