
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni, pa je odlučio uzgajati gljive - dobro nam poznate, ali i one koje rijetko viđamo na tržnicama i u trgovinama. Njegova ljubav prema raznolikim okusima pretočila se i u tanjur, a ova kremasta tjestenina s aromatičnim gljivama dokaz je da jednostavni sastojci mogu stvoriti vrhunski obrok.
TJESTENINA SA ŠAMPINJONIMA I ŽUTIM BUKOVAČAMA
Trebat će vam:
1 glavica luka
100 g šampinjona
100 g žutih bukovača
1 češanj češnjaka
1 žličica sjeckanog vlasca
1 žličica sjeckanog peršina
250 ml vrhnja za kuhanje
paket tjestenine
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk. Dodajte najprije šampinjone, pa nakon 5-6 minuta bukovače (jer su puno nježnije). Začinite solju i paprom, dodajte vrhnje, začinite vlascem i peršinom. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite je i pomiješajte s umakom od gljiva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....