ZA RUČAK

KUHAMO S BATATOM: Juha od batata i leće

 Berislava Picek / Hanza Media
Superhrana!

Trebat će vam:

1 veći batat
1 veći crveni luk
1 veća mrkva
1 režanj češnjaka
8 žlica crvene leće
1 pakiranje kokosova mlijeka
1 žličica kima
1 žličica suhog origana
1 čajna žličica kurkume u prahu
sol i papar
malo maslinova ulja
oko 1,5 l vode

Zagreb, 251017.
Slana i slatka jela od batata prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Mrkvu i batat ogulite, luk i češnjak očistite te sve povrće narežite na komade. Na malo maslinova ulja popržite povrće na srednje jakoj vatri oko deset minuta. Zatim dodajte origano i kim, kratko pržite, dodajte leću i vodu, posolite i popaprite, začinite kurkumom i stavite da se sve skupa kuha oko pola sata dok povrće potpuno ne omekša. Deset minuta prije kraja dodajte i kokosovo mlijeko te sve skupa dobro promiješajte i izblendajte štapnim mikserom. Prema potrebi juhu procijedite kroz sito te servirajte toplu s dodacima po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 14:41