KAKO KREMASTO!

Lagano, aromatično i puno okusa – ovo je tjestenina koju morate probati!

Spoj svježine brokule, orašastih nota pesta i kremastog sira čini ovu tjesteninu savršenim obrokom za ljubitelje bogatih okusa

TJESTENINA S PESTOM OD BROKULE I SIROM

Trebat će vam:
300 g tjestenine
1 srednja glavica brokule (oko 300 g)
50 g orašastih plodova (po izboru: pinjoli, orasi ili bademi)
2 režnja češnjaka
50 g parmezana, naribanog
2 žlice maslinovog ulja
1/4 šalice svježeg peršina
1/4 šalice limunovog soka
1/4 žličice soli (po ukusu)
prstohvat papra

Priprema:
Zakuhajte posoljenu vodu, kratko skuhajte brokulu (3-4 min), zatim je prebacite u hladnu vodu. U istoj vodi skuhajte tjesteninu (8-10 min), ocijedite je i sačuvajte malo vode od kuhanja. U blender stavite brokulu, orašaste plodove, češnjak, maslinovo ulje, peršin, parmezan, limunov sok, sol i papar te blendajte dok ne dobijete glatki pesto. Po potrebi dodajte malo vode od tjestenine za kremastiju teksturu. Pomiješajte tjesteninu s umakom, dobro promiješajte i poslužite uz dodatni parmezan i svježi peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
30. ožujak 2025 06:25