
TJESTENINA S PESTOM OD BROKULE I SIROM
Trebat će vam:
300 g tjestenine
1 srednja glavica brokule (oko 300 g)
50 g orašastih plodova (po izboru: pinjoli, orasi ili bademi)
2 režnja češnjaka
50 g parmezana, naribanog
2 žlice maslinovog ulja
1/4 šalice svježeg peršina
1/4 šalice limunovog soka
1/4 žličice soli (po ukusu)
prstohvat papra
Priprema:
Zakuhajte posoljenu vodu, kratko skuhajte brokulu (3-4 min), zatim je prebacite u hladnu vodu. U istoj vodi skuhajte tjesteninu (8-10 min), ocijedite je i sačuvajte malo vode od kuhanja. U blender stavite brokulu, orašaste plodove, češnjak, maslinovo ulje, peršin, parmezan, limunov sok, sol i papar te blendajte dok ne dobijete glatki pesto. Po potrebi dodajte malo vode od tjestenine za kremastiju teksturu. Pomiješajte tjesteninu s umakom, dobro promiješajte i poslužite uz dodatni parmezan i svježi peršin.
Komentari
0