Sočna kombinacija

Marinirani svinjski lungić u kremastom umaku od gljiva

 Berislava Picek/Cropix
Odlična kombinacija sočnog mesa lungića s baršunastim umakom od gljiva

Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni, pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana! Njegova potraga za novim okusima pretočila se i u kuhinju, gdje klasična jela dobivaju neočekivane preokrete. Ovaj recept spaja sočan svinjski lungić s bogatom aromom raznih gljiva, stvarajući kremasti umak koji odlično upotpunjuje nježnost mesa.

MARINIRANI SVINJSKI LUNGIĆ
Trebat će vam:
svinjski kare bez kosti
mješavina gljiva: žuta bukovača, jablanovača, šampinjoni i shiitake
žličica soli
žličica papra
žličica mljevene crvene paprike
1 glavica luka
2-3 žlice vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog peršinova lista
1 žličica senfa

Priprema:
Pomiješajte sol, papar i papriku i time dobro natrljajte meso. Neka odstoji 2-3 sata. Na tavici ga najprije prepecite sa svih strana, a potom omotajte folijom i pecite još u pećnici dvadesetak minuta. Ostavite ga u foliji. U međuvremenu nasjeckajte luk, propirjajte ga, na njemu prepržite gljive, dodajte vrhnje za kuhanje i malo senfa. Meso narežite na kriške pa ga dodajte gljivama, pomiješajte i začinite sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. veljača 2025 12:53