
Trebat će vam:
800 g mljevene junetine 4 veća patlidžana 1 peršin 1 mrkva 1 luk 1 veća rajčica volovsko srce ili 1 šalica domaće šalše 3 češnja češnjaka peršinov list timijan sol papar topivi sir poput cheddara ili gaude bešamel umak: maslac, brašno, mlijeko i muškatni oraščić |

Priprema:
Patlidžane oguliti i izrezati na kolutove pa ih ispeći na grill tavi bez masnoće. Posoliti ispečeni patlidžan i pokapati ga maslinovim uljem. Na maslinovu ulju prodinstati luk, pa dodati peršin i mrkvu i podliti s malo mesnog temeljca. Kada povrće omekša, dodati meso i kratko ga popeći pa dodati rajčicu ili šalšu te dinstati dok se umak ne reducira. Ne smije biti viška tekućine. Napraviti bešamel. U posudu za pečenje prvo staviti malo bešamela pa poslagati patlidžane da prekriju dno posude, rasporediti mesni umak, politi s malo bešamela pa opet slagati iznova, završiti s patlidžanima. Na kraju naribati sir i preliti s ostatkom bešamela. Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta dok se sir ne rastopi i sve ne dobije zlatnu boju.
Isprobajte i kineske patlidžane, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, salatu od bulgura i patlidžana te punjene patlidžane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....