NEDJELJNI RUČAK

Najmekša junetina s korjenastim povrćem, šampinjonima i vinom iz pećnice

 Annapustynnikova
Kako biste dobili najmekše komade mesa junetinu će biti potrebno peći i do dva sata, no sav trud na kraju će se itekako isplatiti

Trebat će vam:

1 kg juneće lopatice
4 mrkve
3 glavice luka
5 režnjeva češnjaka
200 g šampinjona
500 ml kvalitetnog crnog vina
300 ml temeljca
3 lovorova lista
2 grančice timijana
Sol, papar

Priprema:

Meso narežite na veće komade i dobro zapržite na ulju sa svih strana. Izvadite iz posude pa u nju dodajte povrće koje ste nasjeckali na veće komade. Zapecite i povrće, dodajte lovorov list i timijan, začinite soli i paprom pa vratite meso, dodajte vino i temeljac, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pecite dva sata i poslužite uz prilog po želji. Prije posluživanja umak možete procijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
27. ožujak 2025 23:05