RUČAK U 30 MINUTA

Napravite ljetne ražnjiće od srdela, cherry rajčica i poriluka i poslužite ih uz grašak

 Berislava Picek/Cropix/
Ovaj brzi ručak koštat će vas svega 43 kune, a priprema vam neće oduzeti više od 30 minuta

Trebat će vam:

500 g svježih srdela
250 g cherry rajčica
1 poriluk
400 g konzerviranog graška
ulje
sol
papar

Priprema:

Srdele očistite od utrobe, lagano zarežite do kosti, središnju kost lagano povucite prema repu. Na taj način vrlo brzo ćete pripremiti ribu za jelo. Mini rajčice prerežite na pola. Poriluk narežite na jednake kolutove. Režite samo bijeli dio. Zeleni dio poriluka odmah stavljate na tavu u koju ste ulili malo ulja i lagano pržite. Kada se poriluk kratko poprži, dodajte grašak i sve lagano pirjajte oko 15 minuta. Začinite solju i prstohvatom mljevenog čilija. Na drveni štapić nižite srdele, rajčicu i poriluk. Prije pečenja posolite ražnjiće. Pecite na malo masnoće po par minuta sa svake strane. Pečene začinite svježe mljevenim paprom.

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Iznos: 43 kune

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2024 21:34