Bez obzira jeste li tip osobe koja više voli jela na žlicu, dobar komad mesa u toću ili vam je omiljeni ručak onaj koji sadrži piletinu, jedna od naše današnje tri ideje za ručak sigurno će vam se svidjeti. Pripremite sastojke, kuhaču i lonac i bacite se na kuhanje.
ŠNICELI S PIRE KRUMPIROM
Klasičan domaći ručak za koji vjerojatno svaka kuća ima svoj recept, ali je uvijek dobro provjeriti i kako ga rade drugi svakako su šniceli u toću s pire krumpirom. Recept smo svojevremeno dobili u jednoj konobi na Korčuli, gdje smo u ovom jelu i uživali i, moramo priznati, otad ga radimo samo prema njihovim uputama.
Šnicele obavezno poslužujemo uz dobar pire krumpir, a na poveznici u nastavku otkrivamo vam i tajnu pripreme najboljeg. Fino, kremasto, utješno, za prste polizati, najbolji je opis ovog jednostavnog, a tako domaćeg ručka.
PAŠTA FAŽOL BEZ GREŠKE
Među omiljena jela s grahom uvijek i bez pogovora svrstavamo i dobar pašta fažol. Napraviti ga možete i kada vam ostane grah variva od prethodnog dana, ali previše vremena nećete izgubiti niti ako ovo jelo krenete raditi ispočetka. Svi ga vole, zasitno je i jeftino i idealno za ručak čak i za dva dana.
ŠTO KAŽETE NA TINGUL?
U slučaju da se na vašem tanjuru barem jednom tjedno mora naći i piletina u kakvom dobrom umaku, možda je vrijeme da se upustite u pripremu tingula. Pravo domaće jelo koje se s tanjura skuplja koricom kruha do zadnjeg zalogaja jedan je od naših vječnih favorita. Recept za ovo jelo, baš kao i za šnicele, dobili smo u konobi Planjak na Korčuli i ostavljamo ga u nastavku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....