Vrijedi truda

Ovog komada mesa teško se dočepati, a kad vam uspije, pripremite ga na ovaj način, spada s kostiju

 Luiz Henrique Mendes/Getty Images/istockphoto
Alternativno, posegnite za piletom, pa je umjesto na klasičan način pipremite po ovom receptu - oduševit će vas!

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta
Porcije: 4-6

PIJETAO U VINU

Trebat će vam:
pijetao (ili pile) narezan na komade
150 g pancete, narezane na trakice
2 mrkve, narezane na kolutiće
2 luka (narezana na ploške)
3 češnja češnjaka
300 ml crnog vina
300 ml pilećeg temeljca
1 žličica timijana
2 lista lovora
2 žlice brašna
2 žlice maslaca
200 g gljiva

Priprema:

Meso marinirajte preko noći u crnom vinu. U velikoj tavi popržite pancetu dok ne postane hrskava. Izvadite je sa strane. U istoj tavi pržite komade pijetla ili piletinu dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz tave pa dodajte mrkvu, luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju. Vratite meso u tavu, prelijte vinom i temeljcem, dodajte začine i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri sat vremena. Dodajte gljive i pirjajte još 15 minuta. Poslužite uz pire krumpir ili tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. siječanj 2025 07:22