Pastrva s pistacijima, kaduljom i lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 pastrve
  • 1 tručak mladog luka
  • 1 šaka pistacija
  • 1 grančica svježe kadulje
  • sol, papar l maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Pastrve očistite i filetirajte. Pažljivo pincetom uklonite kosti. Luk očistite i samo bijeli dio narežite na kolutiće. Očistite pistacije od tvrde i smeđe ljuskice i nasjeckajte ih. Na maslinovu ulju kratko prepržite luk. Stavite ga sa strane. Stavite prižiti filete pastrve, tako da najprije pržite stranu s kožom. Na tanjur poslažite filete, dinstani mladi luk, posipajte ih pistacijama te listićima kadulje.

2. korak

Savjet: Ako volite blaže okuse, umjesto mladog luka možete koristiti i na kolutiće narezan bijeli dio poriluka. Ne volite li intenzivan okus kadulje, ribu možete začiniti i bosiljkom. Umjesto pistacija možete koristiti i nasjeckane pinjole, koji će imati intenzivniji okus ukoliko ih malo prepržite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 01:01