Pečene bukovače s pestom od dragoljuba

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g bukovača
  • 4 češnja češnjaka
  • dragoljub
  • 1 šačica tostiranih pinjola ili badema
  • maslinovo ulje
  • 1/2 ocijeđenog limuna

Priprema

1. korak

Za pesto, izmiksajte lišce dragoljuba s tostiranim pinjolima, naribanim parmigiano reggiano sirom, malo sitno nasjeckanog češnjaka i dovoljno maslinova ulja da dobijete gusti umak. Zacinite solju, paprom i s malo limunova soka po želji. Kraljevske bukovace ili vrganje narežite na ploške debljine oko 7 mm. Začinite maslinovim uljem i ispecite na roštilju ili grill tavi. Pokapajte gljive pestom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
08. travanj 2025 12:24