Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g crnoga graha (prethodno namočenog)
- 400 g konzerva pelata
- 1 čajna žlica smeđeg šećera
- 1 režanj češnjaka, sitno sjeckanog
- 2 jušne žlice Worcestershire umaka
- 1 jušna žlica crvenog vinskog octa
- 1 stabljika celera
- 2 jušne žlice sitno sjeckanog lista peršina
- 140 g bulgura
- sol i papar
Priprema
1. korak
Namočeni grah kuhajte 20-ak minuta. U drugoj posudi skuhajte bulgur u kipućoj slanoj vodi, prema uputama proizvođača. U širokoj tavici, na malo maslinova ulja, kratko popržite češnjak, zatim dodajte sjeckane kuhani grah i pelate, šećer, Worcestershire umak.
2. korak
Posolite i popaprite te miješajte na srednje jakoj vatri. Nakon 7-8 minuta dodajte bulgur i peršin te sve pomiješajte.
3. korak
Jaja poširajte 3-4 minute u vrućoj vodi u koju ste dodali malo bijelog octa, a ako vam je jednostavnije, specite jaja “na oko”. Pečeni grah raspodijelite na 4 tanjura i na vrh stavite poširano jaje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....