Tako lako

Piletina za prste polizati, a trebat će vam samo dva začina i ulje

 Galina Loginova/Getty Images
Tajna ovog jela je u tehnici pripreme mesa zbog kojeg će biti hrskavo izvana, a sočno i meko iznutra

Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Porcije: 4

NAJSLASNIJI PILEĆI ZABACI
Trebat će vam:
5-6 pilećih zabataka (ili otkoštenih bataka-zabatak)
sol i papar
ulje

Priprema:
Piletinu dobro natrljajte soli. Tavu dobro zagrijte pa dodajte malo ulja. Kada se ulje zagrijalo, dodajte piletinu i to tako da je koža s donje strane. Pecite tri minute otkriveno, poklopite pa pecite još 15 minuta pokriveno na laganoj vatri. Otklopite i okrenite. Pecite još 10-ak minuta s druge strane, ovisno o veličini komada mesa.
Za to vrijeme pripremite prilog, skuhajte rižu, heljdu, proso, kus kus... Meso pred kraj začinite s malo papra i poslužite uz prilog i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
29. ožujak 2025 18:58