
Za kuhano (choux) tijesto:
170 g mlijeka 170 g vode 10 g šećera 5 g soli 150 g maslaca 230 g brašna 300 g jaja |

Zagrijte vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac. Kad zavrije dodajte brašno i miješajte kuhačom ili pjenjačom. Tijesto prebacite u zdjelu. Nakon što se ohladi dodajte mu jedno po jedno jaje miksajući dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu te istisnite eclairese od 12 cm i male krugove promjera 4 cm (za choux bunove).
Za craquelin:
50 g smeđeg šećera 50 g maslaca 50 g brašna |
Pomiješajte sve sastojke i smjesu razvaljajte između dva papira za pečenje. Stavite ju kratko u zamrzivač da se stisne. Režite u pravokutne oblike veličine eclairesa i okrugle veličine choux bunova i njime ih završite prije pečenja. Craquelin možete u pojati. Eclairese i bunove pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Pire od krušaka
1 kg kruški 100 g smeđeg šećera |

Kruške pecite u pećnici dok ne omekšaju nekih 20 minuta na 190 stupnjeva. Izmiksajte ih štapnim mikserom i njime punite eclairese tako da u njima s donje strane izbušite rupice nožem i u njih istisnete pire sa slastičarskom vrećicom.
Mascarpone krema
500 g Mascarpone sira 1 mahuna vanilije 100 g šećera u prahu 7 g listića želatine 400 ml vrhnja za šlag |
.jpg)
Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu i sjemenkama mahune vanilije. 100 ml vrhnja za šlag zagrijte i dodajte mu prethodno namočenu želatinu. Kad se želatina otopi, smjesu dodajte u sir i pomiješajte slastičarskom lopaticom. Ostatak vrhnja za šlag izmiksajte i sve smjese sjedinite. Kremu ohladite i njome ukrasite eclairese.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....