Radič s tri vrste gljiva i pilećim jetricama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 zdjelica goriškog radiča
  • 500 g mješanih gljiva (šampinjona, bukovača i shiitake)
  • 5-6 pilećih jetrica
  • maslinovo ulje
  • malo maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • peršinov list
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Gljive očistite ako je potrebno, nemojte ih prati jer će se napiti vode. Narežite gljive. Na mješavini maslinova ulja i maslaca dinstajte bukovače i šampinjone pa nakon par minuta dodajte radič, narezan češnjak i peršinov list. Pred kraj ubacite shiitake.

2. korak

Ostavite na vatri još koju minutu, nemojte prekuhati, jer se gljive i radič mogu jesti gotovo sirovi. Posolite i popaprite.

3. korak

Jetrica ispecite tako da ostanu malo crvena iznutra pa ih posolite i poaprite i poslužite na gljivama s radičem. Pospite s još malo naezanog češnajka i peršinova lista

ako volite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
29. ožujak 2025 12:09