
U novom, proljetnom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji na kioscima i u trgovinama od 10. travnja, donosimo vam brojne teme, reportaže i recepte ilustrirane prekrasnim fotografijama naših fotografa agencije Cropix. Među njima je i reportaža iz berbe šparoga s otoka Paga na koju nas je poveo neumorni berač Tvrtko iz Novalje. Njegov "ulov" smo i skuhali, pa vam donosimo i nekoliko zaista ukusnih recepata, među kojima su i ravioli sa skutom na smeđem maslacu, paškim sirom i kaduljom sa šparogama koji vam donosimo u nastavku. Sve ostale, kao i priču o našoj paškoj avanturi čitajte u našem novom kolekcionarskom izdanju.
RAVIOLI SA SKUTOM NA SMEĐEM MASLACU, PAŠKIM SIROM I KADULJOM SA ŠPAROGAMA
Za tijesto za raviole:
200 g semolina brašna
300 g 00 brašna
8 žumanjaka
4 jaja
1 žličica soli
Umijesite tijesto, ostavite da odmori bar sat vremena, razvaljajte ili provucite na mašini za tijesto na najtanje.
Za nadjev od skute:
300 g ovčje skute
1 jaje
50-100 ml slatkog vrhnja ovisno o čvrstoći skute
sol i papar po okusu
Priprema:
Prvo pripremite temeljac od drvenastog dijela šparoga. U tom temeljcu kratko blanširajte očišćene šparoge, a zatim ga upotrijebite za kuhanje raviola. Oblikujte raviole s nadjevom po željenoj veličini i kuhajte ih u tavi u jednom sloju - ne kao klasičnu tjesteninu - kako bi se ravnomjerno skuhale. Nakon toga, ispraznite tavu i u njoj lagano popržite tanko narezani koromač sa šparogama i listićima kadulje. Kada povrće omekša, vratite skuhane raviole u tavu i podlijte ih pripremljenim temeljcem, dopuštajući da se umak lagano reducira. Na kraju, umiješajte naribani paški sir koji će se otopiti i dodatno začinite nasjeckanim crvenim paprom. Prebacite jelo na tanjur i poslužite.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice u prodaji je od četvrtka, 10. travnja!
Komentari
0