![26743517](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/07/k_26743517_640.jpg)
Trebat će vam:
1 svinjska glava
1 kg krumpira
2 kg raštike
maslinovo ulje
sol
1 žličica sode bikarbone
Priprema:
Suhu svinjsku glavu možete oprati ako je jako dimljena - ako nije, skuhajte je u velikom loncu. Kad je meso mekano, izvadite ga, a voda mora ključati kako bi se raštika prilikom kuhanja mogla sama okretati. Zajedno ubacite raštiku i krumpir prerezan na četvrtine. Dodajte 1 žličicu sode bikarbone kako bi raštika zadržala zelenu boju, a kuhajte dok krumpir ne omekša. U međuvremenu dodajte soli. Kad je krumpir mekan, prvo ocijedite i izvadite raštiku, a zatim krumpir pa obilno zalijte maslinovim uljem. Poslužite uz suho meso.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....