OMILJENA KOMBINACIJA

Ručak kojem se volimo vratiti: Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom

 Mladenovic
Za pripremu ovog jela trebat će vam svega nekoliko sastojaka koje zasigurno već imate u hladnjaku

Trebat će vam:

1 poriluk
200 g šampinjona
3 žlice kiselog vrhnja (pola čašice)
100 ml bijelog vina
svježi peršin
70 g parmezana
500 g tjestenine

Priprema:

Na ulju pirjajte sitno sjeckani poriluk, kada povene, dodajte mu gljive i pirjajte ih oko 3 minute. Dodajte vino i pustite da alkohol ispari. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po želji. Pola čašice kiselog vrhnja pomiješajte s nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina dok ne dobijete gusti umak. Dodajte sve zajedno gljivama, začinite po želji pa u umak umiješajte tjesteninu. Pospite parmezanom i svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. ožujak 2025 18:49