Slatka štruca s Nutellom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • 750 g pšenično brašno tip 500
  • 80 ml meda
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 2 vrećice kvasca
  • 50 ml vode
  • 750 g glatkog brašna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 200 g Nutelle

Priprema

1. korak

U širokoj posudi pomiješajte pšenično brašno , med, ulje, kvasac i sol. Dodajte vodu sobne temperature i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Uz konstantno miješanje dodajte i obično brašno. Formirajte kuglu i premažite je žlicom maslinova ulja. Pokrijte krpom te stavite na neko toplo mjesto i pustite da se diže nekih 40 do 60 minuta (dok se ne udvostruči).

2. korak

Razdijelite tijesto na dva jednaka dijela. Razvaljajte svaki na pravokutnik pa premažite Nutellom. Pa svaki zarolajte da dobijete formu štruce. Sada opet pustite da se diže između 40 i 60 minuta.

3. korak

Ugrijte pećnicu na 180°C pa pecite nekih 35 minuta dok kruh ne dobije zlaćanu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:52