
MESNE OKRUGLICE S PERŠINOM I RAJČICAMA
Trebat će vam:
400 g mljevene govedine
1 jaje
50 g krušnih mrvica
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
½ žličice soli
¼ žličice crnog papra
1 žličica sušenog origana
¼ šalice svježeg peršina
2 žlice maslinovog ulja
400 g sjeckanih rajčica
½ žličice šećera (opcionalno, ako su rajčice kiselkaste)
1 žlica koncentrata rajčice
½ šalice vode
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu govedinu, jaje, krušne mrvice, češnjak, sol, papar, origano i polovicu svježeg peršina. Dobro promiješajte rukama i oblikujte male okruglice veličine oraha. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte mesne okruglice i pržite ih 5-6 minuta, okrećući ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane. U istoj tavi dodajte sjeckane rajčice, koncentrat rajčice, vodu i šećer (ako koristite). Pustite da se umak lagano krčka 5 minuta, povremeno miješajući. Vratite mesne okruglice u tavu s umakom i kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta, dok ne omekšaju i upiju okuse umaka. Pospite preostalim svježim peršinom i poslužite uz tjesteninu, pire krumpir ili hrskavi kruh.
Komentari
0