ZA LJUBITELJE TJESTENINE

Špageti puttanesca i omiljeni okusi Mediterana u samo 20 minuta

Puttanesca se često naziva i "jelo iz ničega", no okus koji pruža daleko je od običnog. U samo 20 minuta, na tanjuru ćete imati tanjur pun mediteranskog karaktera – pikantno, aromatično i utješno

ŠPAGETI PUTTANESCA

Trebat će vam:
400 g špageta
3 žlice maslinovog ulja
4 fileta slanih inćuna (iz ulja ili soli), sitno nasjeckana
2-3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 prstohvat čilija u prahu (po želji)
400 g pelata (ili sjeckanih rajčica iz konzerve)
80 g crnih maslina, bez koštica, narezanih
2 žlice kapara, ispranih pod vodom
svježi bosiljak (nekoliko listova)
sol i papar po ukusu

Priprema:
U velikom loncu skuhajte špagete u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckane inćune i pržite 1 - 2 minute. Ubacite češnjak i po želji čili prah, kratko pržite pazeći da češnjak ne zagori. Dodajte rajčice, masline i kapare te kuhajte 10 minuta dok se umak ne zgusne. Po potrebi dodajte malo vode od tjestenine. Umiješajte ocijeđene špagete, začinite po ukusu i poslužite toplo s listićima bosiljka i (neobavezno) parmezanom. Jelo poslužite toplo i po želji obogatite s malo naribanog parmezana (iako tradicionalno ovaj recept ide bez sira).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 07:22