
RIBLJE POLPETE
Trebat će vam:
500 g fileta bijele ribe (npr. oslić)
1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica (po potrebi)
1 žličica suhog peršina
1 žličica suhog kopra (po želji)
sol i papar po ukusu
2 žlice maslinovog ulja (za prženje)
Priprema:
Operite riblje filete i dobro ih posušite kuhinjskim papirom. Narežite ribu na male komade i stavite je u zdjelu. Ako koristite svježu ribu, možete je samljeti u blenderu ili sjeckalici za meso. U zdjelu s ribom dodajte nasjeckani luk, češnjak, jaje, krušne mrvice, peršin i kopar. Posolite i popaprite po ukusu. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još malo krušnih mrvica da dobijete potrebnu konzistenciju za oblikovanje polpeta. Od smjese oblikujte male polpete. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Stavite polpete u tavu i pržite ih 3-4 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Poslužite tople, uz prilog po izboru (kuhani krumpir, salata, riža ili povrće).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....