
ARANCINI NA UMAKU OD RAJČICE
Trebat će vam:
Sastojci za arancine:
400 g arborio riže (ili obične bijele riže)
1 l povrtnog temeljca
40 g maslaca
50 g ribanog parmezana
2 žumanjka
100 g mozzarelle, narezane na kockice
sol i papar po ukusu
2 jaja
brašno (oko 100 g)
krušne mrvice (oko 150 g)
ulje za prženje
Sastojci za ljuti umak od rajčice:
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 čili papričica, sitno nasjeckana
400 g pelata ili pasiranih rajčica
1 žličica šećera
svježi bosiljak ili origano (po želji)
grašak (po želji)
Priprema:
U tavi otopite maslac, dodajte rižu i kratko tostirajte. Postupno ulijevajte topli temeljac uz miješanje dok riža ne postane kremasta i bez viška tekućine. Umiješajte parmezan, ohladite, zatim dodajte žumanjke, sol i papar. Oblikujte kuglice punjene mozzarellom, pa ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatne i hrskave. Za umak na maslinovu ulju pirjajte češnjak i čili, dodajte pelate, začine i kuhajte 15 minuta dok se ne zgusne. Poslužite arancine na sloju umaka.
Komentari
0