SLANI ZALOGAJ

Ukusni i hrskavi arancini na umaku od rajčice odličan su izbor kada nemate puno vremena za pripremu, a jede vam se nešto fino

Ovo jelo idealno je za sve prilike – kao toplo predjelo, glavno jelo uz salatu ili čak kao efektan zalogaj na druženjima

ARANCINI NA UMAKU OD RAJČICE

Trebat će vam:
Sastojci za arancine:
400 g arborio riže (ili obične bijele riže)
1 l povrtnog temeljca
40 g maslaca
50 g ribanog parmezana
2 žumanjka
100 g mozzarelle, narezane na kockice
sol i papar po ukusu
2 jaja
brašno (oko 100 g)
krušne mrvice (oko 150 g)
ulje za prženje

Sastojci za ljuti umak od rajčice:
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 čili papričica, sitno nasjeckana
400 g pelata ili pasiranih rajčica
1 žličica šećera
svježi bosiljak ili origano (po želji)
grašak (po želji)

Priprema:
U tavi otopite maslac, dodajte rižu i kratko tostirajte. Postupno ulijevajte topli temeljac uz miješanje dok riža ne postane kremasta i bez viška tekućine. Umiješajte parmezan, ohladite, zatim dodajte žumanjke, sol i papar. Oblikujte kuglice punjene mozzarellom, pa ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatne i hrskave. Za umak na maslinovu ulju pirjajte češnjak i čili, dodajte pelate, začine i kuhajte 15 minuta dok se ne zgusne. Poslužite arancine na sloju umaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 09:42