PETKOM NA STOLU

Za ovaj jednostavan ručak trebat će vam srdele, maslinovo ulje, češnjak i stari kruh

 Igordutina
Srdelama u pećnici ne treba dugo, ali dovoljno da za to vrijeme tostirate kruh i pripremite dodatke

Trebat će vam:

500 g srdela
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1 manji luk
3 rajčice
rukola
kruh (može i stari)
začinsko bilje
maslinovo ulje za tostiranje
limunov sok
luk i rajčice
sol i papar

Priprema:

Srdele najprije očistite, osušite pa ih rasporedite po posudi za pečenje. Premažite ih maslinovim uljem, dodajte i začinsko bilje po želji, sol i dva režnja češnjaka u ljusci. Sve stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme kruh narežite na kriške i tostirajte ga na dobro zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja. Na tostirani kruh stavite rukolu koju ste prethodno začinili s maslinovim uljem, limunovim sokom i soli, dodajte pečene srdele, poprskajte s još maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani luk s rajčicama i začinsko bilje po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. travanj 2025 10:49