Ovaj recept donosi sve što volimo u pečenki: sočnost, bogatstvo okusa i savršenu zapečenu koricu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nastavku vam donosimo jednostavan i ukusan način kako pripremiti Štefani pečenku koja će biti zvijezda vašeg stola!
ŠTEFANI PEČENKA
Trebat će vam:
600 g mljevene govedine ili svinjetine (možete koristiti mješavinu)
1 crveni luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
2 kriške starog kruha (natopljenog u mlijeko)
1 jaje
50 g krušnih mrvica
1 čajna žlica senfa
1 čajna žlica suhog peršina
sol i papar prema ukusu
4 tvrdo kuhana jaja
2 žlice kečapa ili BBQ umaka za premazivanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pripremite kalup za kruh (ili sličan pravokutni kalup) i obložite ga papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, češnjak, natopljeni i ocijeđeni kruh, jedno sirovo jaje, krušne mrvice, senf, suhi peršin, sol i papar. Dobro izmiješajte rukama dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na radnu površinu stavite komad papira za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu u pravokutni oblik. Na sredinu smjese položite tvrdo kuhana jaja u nizu. Pomoću papira za pečenje preklopite meso preko jaja kako biste ih u potpunosti prekrili. Oblikujte štrucu tako da je čvrsto zatvorena sa svih strana. Prebacite štrucu u pripremljeni kalup ili na lim za pečenje. Premažite vrh BBQ umakom i pecite u zagrijanoj pećnici jedan sat, dok meso ne bude potpuno pečeno i zlatno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....