NOVO MJESTO

Tvrtko Šakota i Marin Medak su otvorili odličnu mesnicu koju svakako morate posjetiti!

U bivšoj tvornici žarulja ponovno se nešto novo kuha (ili bolje peče). U neposrednoj blizini Rougemarina, Tvrtko Šakota i Marin Medak otvorili su mesnicu Santoku u kojoj ćete moći kupiti porcionirane komade mesa najbolje kvalitete.
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Ovaj koncept nije nastao preko noći i zapravo je produžena ruka svega što i inače rade. Inače, Rogemarin se etablirao na tržištu kad je krenuo sa svojim sjajnim burgerima (najbolja stvar je što ćete pljeskavice koje koriste u burgerima sada moći kupiti i za doma) dok su sad već prerasli u restoran s dosta ozbiljnijom ponudom jela koja su uvijek na razini, čemu svjedoči i mukotrpno traženje stola više baš svakog radnog dana.

Trude se gostima približiti nove okuse, educirati ih da postoje i drugi načini pripreme mesa prema kojem je tako lijepo biti otvoren! Rougemarin i njegova ekipa od početka nameću trendove, a vjerujemo kako je ovo još jedan vrlo dobar vjetar u leđa gastro sceni.

Zagreb, 060716.
Pokraj restorana Rougemarin otvorena je mesnica Santoku s mariniranim mesom za rostilj.
Na fotografiji: chef Tvrtko Sakota.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Koncept delikatesne mesnice nosi naziv „Santoku“, što je vrsta noža, ali u prijevodu s japanskog znači tri vrline. Većinom je meso marinirano i to posebno osmišljenim Tvrtkovim recepturama, a što se tiče vrsta mesa, nude od yakitori piletine i pljeski do filet mignona, porchette i steaka.

Zagreb, 060716.
Pokraj restorana Rougemarin otvorena je mesnica Santoku s mariniranim mesom za rostilj.
Na fotografiji: chef Tvrtko Sakota.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Također, stalno planiraju uvoditi novosti kako ih dobavljači budu mogli pratiti. Rade s nekoliko dobavljača, dok je većina mesa iz okolice Žumberka. Što se tiče začina, koketiraju sa šarenom paletom začina tako da su njihovi komadi mesa zaista nevjerojatno uzbudljivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 17:04