Pripremila i snimila: Life in balance by Renata
Rastu nam zazubice

Bruschette s gljivama i za’atar začinom

Porcija: 4 osobe Priprema: 5 minuta Kuhanje: 15 minuta Spremno za: 20 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
  • 500 g šampinjona (ili gljiva po izboru, bukovače su odlične)
  • 1 crvena paprika
  • 2 režnja češnjaka
  • 330 g ocijeđenog i ispranog slanutka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica Letifico ulja oraha
  • 1 žličica za’atar mješavine
  • 1 francuz

Kad imate sve, onda:

  1. Na laganoj vatri dodajte 1 žlicu maslinovog ulja.
  2. Nasjeckajte crvenu papriku i dodajte u tavu.
  3. Zatim prerežite šampinjone na četvrtine i također ubacite u tavu.
  4. Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u šampinjone.
  5. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta te pred kraj dodajte slanutak.
  6. Začinite sa za’atar začinskom mješavinom, soli i paprom.
  7. Francuz narežite na kriške i njih prepecite na gril tavi s 1 žlicom orahova ulja.
  8. Preko kruha poslužite umak od gljiva.
Linker
23. studeni 2024 22:32