Nakon velikog uspjeha zagrebačkog izdanja, projekt koji je vratio život ba gradske tržnice dolazi ponovno i u Split! Od ove subote, 26. travnja, pa kroz sve iduće sunčane subote do 17. svibnja, stari splitski Pazar, tik uz same zidine Dioklecijanove palače, postaje najukusnije i najzabavnije mjesto u gradu. Uz vrhunsku spizu domaćih chefova, genijalna vina, pjenušce, lokalne delikatese, i sve to u šušuru kojeg samo Split zna napraviti - ovo je događaj koji će obožavati i domaći i turisti.
- Zbog Dana žalosti, početak je ove subote od 18 sati u nešto smanjenim obujmu, uz glazbeni program od 19 h, a već iduće subote kreće se ranije - od 17 sati i đira se sve do ponoći - kažu organizatori PLACe marketa.
Ove subote, ističu, na Pazar stiže splitski Artičok s chefom Stipom Šušnjarom i njihovim legendarnim fish hot dogom, zatim splitska Pigeria Gudin sa street foodom baziranim na svinji, kultno Misto sa svojim tradicionalnim jelima, Uje oil var s pravom dalmatinskom ponudom te Medeni sa svojim novim sendvičima.
Uz njih dolaze i gosti iz Zagreba koji vladaju Dolcem - viralni Spud Bud s punjenim krumpirima za kojima luduje TikTok i Al Dente sa svojim božanstvenim tjesteninama u kolutu parmezana.
A u narednim subotama...
Stižu Sexy Cow i Maka Maka, zatim Kužina i chef Toni Boban, pa poznati chef Mario Mihelj sa svojom nadaleko poznatom paellom s kojom je osvojio i Zagreb, a najavljena su i gostovanja Noela, zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom te splitskog Zrna soli. Organizatori najavljuju još brojna iznenađenja i gostovanja poznatih chefova.
- PLACe Market na Pazaru nije samo priča o hrani – ovo je povratak života na jedno od najvažnijih mjesta u gradu. Ovo je poziv svima - dođite na Pazar, vidite, kušajte, podržite domaće, upoznajte goste, i budite dio nečeg što Splitu tako treba: autentično, lokalno, urbano, i nezaboravno - poručuju organizatori.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....