Kremasti rižoto s crvenim vinom i smokvama

 Marko Miščević / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g riže
  • 25 g luka
  • 2 g češnjaka
  • 30 ml bijelog vina
  • 400 ml temeljca
  • maslinovo ulje
  • 150 g parmezana
  • 45 g maslaca
  • 250 ml crvenog vina
  • 3 g želatine
  • 100 g smokava

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema

1. korak
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast.

2. korak
Crveno vino i želatinu prokuhajte, a kad se želatina rastopi, istresite je na ravan pleh i čekajte da se stisne. Na vrh rižota staviti vino, a na vino narezane smokve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 23:45