DANAS KUHAM

MENI ZA MARTINJE: Torta od palente s krvavicama

 Biljana Gaurina / Hanza Media
Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Skuhati rjeđu palentu. Kalup premazati maslacem pa izliti pola palente. Krvavicu oguliti i narezati na kolutove. Poslagati ih na palentu tako da ne dodiruju rubove. Preko krvavica izliti ostatak palente i na vrh staviti malo maslaca u listićima da se tijekom pečenja taj gornji dio ne bi sasušio. Peći oko 30 minuta na 160 stupnjeva. Toplu, ne vruću tortu preokrenuti na tanjur i rezati na kriške te poslužiti s dinstanim kiselim kupusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 23:32