Povratak na posao nakon odmora na skijalištima ili burnog navijačkog vikenda nije lagan i baš zato pripremili smo nekoliko jednostavnih recepata i ideja za nadolazeći tjedan. U ponedjeljak tako pripremamo jelo koje vas neće koštati više od 3 eura, a za pripremu će vam trebati samo tjestenina i krumpir, zatim je na meniju brza, a hrskava i slasna piletina, a tu je i recept za juhu od cvjetače i poriluka. U četvrtak radimo hrskave njoke s gljivama i slaninom, a zatim su na redu kozice koje možete poslužiti uz čitav niz priloga, ali i grah s mljevenim mesom na žlicu te pohani kotleti s domaćim krumpirićima. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada ste posljednji put skuhali jelo u kojem se spajaju krumpir i tjestenina i koje, zapravo, kada malo bolje promislite, vole baš svi za stolom? Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a najbolje od svega, ovaj ručak neće vas koštati više od 3 eura.
UTORAK
Kada tražite ideju za jednostavan ručak, možda bi piletina pripremljena na ovaj način mogla biti dobar odabir. Nama je najdraža uz fini, kremasti rizi bizi i zdjelu zelene salate.
SRIJEDA
A kada vam se jede nešto na žlicu, kremasto, utješno i toplo, skuhajte fini juhu od cvjetače i poriluka. I vjerujte nam, svidjet će se i onima koji inače ne vole cvjetaču i poriluk.
ČETVRTAK
Njoki su jedno od onih jela koje uopće nije komplicirano za pripremu kod kuće, a dobro se snalaze s gustim mesnim umacima, ali i jednostavnim dodacima kao što su gljive i slanina.
HRSKAVI NJOKI S GLJIVAMA I SLANINOM
PETAK
Ako vam je ponestalo ideja za pripremu kozica, napravite ih na ovaj način, s puno začinskog bilja, pa poslužite uz prilog po želji. Kada su gotove, možete ih pomiješati s tjesteninom, ubaciti u kakav jednostavan rižoto ili im dodati kuhani krumpir i blitvu.
SUBOTA
Chilli con carne sada je već jedan od klasika, a u nastavku vam ostavljamo recept za našu izvedenicu. Poslužujemo ga uz tostirani kruh natrljan češnjakom, a idući dan ostatke pakiramo u tortilje.
GRAH S MLJEVENIM MESOM NA ŽLICU
NEDJELJA
Pohanci nedjeljom neka ovog puta budu svinjetina, a sve zajedno, umjesto uz rizi bizi ili pire krumpir, poslužite uz domaće krumpiriće. Uz to, za savršen ručak, trebat će vam još samo tartar umak, malo limuna i zdjela zelene salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....