PETKOM RIBA

Riba u vinu iz pećnice vjerojatno je najjednostavniji ručak koji ovog petka možete napraviti

 Deposit Photos/
Imamo prejednostavan recept za sve one koji se petkom vole počastiti slasnom ribom

Trebat će vam:

3-4 cijele ribe (možete koristiti brancin, ali i pastrvu)

200 ml bijelog vina

1 limun

peršin, ružmarin ili drugo začinsko bilje po želji

4 režnja češnjaka

1 žlica maslaca

ulje

sol i papar

Priprema:

Ribu dobro očistite pa je dobro natrljajte uljem i soli. Stavite je u posudu za pečenje, dodajte vino, začinsko bilje, maslac, limun koji ste narezali na ploške i usitnjeni češnjak. Začinite soli i paprom po potrebi i stavite u pećnicu na pola sata na 180 stupnjeva. Ribi će možda trebati i nešto manje ili više vremena, ovisno o tome koliko je velika. Poslužite je uz kuhano ili pečeno povrće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
08. travanj 2025 22:59