Spada s kosti

Slatka piletina u crvnom umaku s rižom

 Ravsky/Getty Images/istockphoto
Ponekad je dovoljna samo mala promjena ili dodatak u receptu da bismo dobili sasvim novo i okusima raskošnije jelo

Meso peradi voli slatko, pa smo zato u ovaj recept dodali malo meda. Vidjet ćete, samo je jedna mala žličica dovoljna da jelo koje ste pripremali toliko puta u životu, odjednom poprimi sasvim novi okus. I oprezno, možda je bolje da vam odmah kažemo kako će se lonac brzo isprazniti, pa razmislite o duploj porciji...

Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme kuhanja: 50 min
Porcija: 4

PILETINA S RIŽOM
Trebat će vam:
4 batka/zabatka
1 luk
3 mrkve
1 manji komad celera
1 srednji korijen peršina
2 režnja češnjaka
1 žličica meda
2 žlice koncentrata rajčice
1 žličica slatke crvene mljevene
100 ml vina
temeljac (povrtni ili pileći)
sol i papar
ulje

Priprema:
Na ulju najprije zapecite komade mesa. Maknite iz tave pa na istu masnoću dodajte nasjeckani luk i pustite da poprimi zlatnu boju. Zatim dodajte protisnuti češnjak i mrkvu te celer i peršin koji ste narezali na veće komade. Sve kratko zapecite, dodajte koncentrat rajčice, crvenu papriku, lovorov list, sol, papar i timijan. Podlijte vinom, promiješajte, pustite alkohol da ispari pa dodajte temeljac. Kuhajte jedan sat. Za to vrijeme skuhajte i rižu. Na kraju iz posude možete maknuti meso, povrće blendati u umak pa sve još kratko vratiti na vatru, ali povrće možete ostaviti i u komadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. veljača 2025 08:42