NA ŽLICU

Za brzi ručak usred tjedna skuhajte gusti gulaš od svinjetine i kiselog kupusa

 Deposit Photos/
Baš kao kod pripreme sekeli galaša, poslužite ga uz žlicu kiselog vrhnja

Trebat će vam:

1 kg svinjske lopatice

400 g kiselog kupusa

2 glavice luka

2 lovorova lista

1 žličica slatke crvene paprike

temeljac

sol i papar

Priprema:

Meso nasjeckajte na manje komade i zapržite ih na ulju. Maknite ih iz posude pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane proziran, vratite meso i podlijte temeljcem. Dodajte malo po malo temeljca, ne želite da ima previše tekućine. Dodajte lovorov list i crvenu papriku. Nakon što je meso omekšalo, nakon pola sata do 40 minuta dodajte kiseli kupus. Ako je potrebno dodajte još tekućine te sol i papar pa promiješajte. Kuhajte još 20 minuta. Poslužite toplo uz žlicu vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 10:00