
Najnovija znanstvena istraživanja pokazala su da omega-3 masne kiseline mogu ublažiti intenzitet alergijskih reakcija, a kod osoba koje pate od migrene intenzitet i učestalost napadaja.
Također, kod skleroznih promjena u žilama u mnogim slučajevima ublažavaju simptome i usporavaju tijek bolesti.
Prema rezultatima istraživanja provedenog u Japanu, konzumiranje velikih količina sirove ribe (koja sadrži omega-3 kiseline) znatno smanjuje rizik obolijevanja od raka pluća, jedne od najopasnijih i najčešćih vrsta tumora.
Danas se, zahvaljujući brojnim studijama o djelovanju omega-3 kiselina, zna da su one jedan od glavnih gradivnih elemenata živčanih stanica mozga te se stoga njihovim unosom pospješuje održavanje visoke razine intelektualnih sposobnosti.
Dokazano je i da povećan unos omega-3 rezultira znatnim poboljšanjem stanja kod osoba s teškoćama u učenju i pamćenju te onih koje pate od nekih oblika depresije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....