Za 30 kuglica:
- 50 dag čokolade za kuhanje s najmanje 70% kakaa
- 5 dl slatkog vrhnja
Za preljev:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag maslaca
- kakao prah i/ili šarene mrvice
Priprema:
- Za klasični ganache potrebna vam je jednaka količina čokolade i slatkog vrhnja.
- Zagrijte slatko vrhnje i u njega umiješajte otopljenu čokoladu.
- Ohladite smjesu, ostavite je jedan dan pa oblikujte kuglice i nakratko ih stavite u zamrzivač.
- Kako biste dobili hrskavi omotač, otopite dodatnu čokoladu i dodajte joj maslaca.
- Hladne kuglice sad umačite u toplu čokoladu.
- Pospite ih kakaom ili šarenim mrvicama da postanu lolipops (čokoladne lizalice na štapiću).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....