Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Mirisni njoki od buče

Fini su i bez jaja!

1 manja butternut (muškatna) buča
20 dag oštrog brašna od pira (ili prema izboru)
sol i papar
muškatni oraščić

Priprema:

  1. Buču ogulite, narežite na kriške ili veće kocke, začinite maslinovim uljem i majčinom dušicom pa pecite u pećnici 30 minuta.
  2. Odstranite jače pečene dijelove, od ostalog napravite pire.
  3. Umiješajte brašno, sol, muškatni oraščić i malo svježe mljevenog papra.
  4. Skuhajte i poslužite uz pesto od začinskog bilja, sjemenke nara i svježe začinsko bilje.

Savjet više!

Njoke od buče možete zamrznuti.

Pire od buče može vam poslužiti umjesto pirea od krumpira, pa od njega možete raditi i klasične njoke s jajima.

Linker
28. studeni 2024 01:13