Snimila i pripremila: Life in balance by Renata
Rastu nam zazubice

(Ne)tradicionalne pole

Porcija: 4 osobe Priprema: 10 minuta Kuhanje: 50 minuta Spremno za: 60 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
  • krumpira
  • 250 g Camambert sira
  • sol i papar
  • 100-200 g rukole
  • 1 žličica Letifico medene kreme s aronijom
  • 1 žlica maslinovog ili Letifico ulja oraha
  • 1 žlica vinskog osta
  • par očišćenih oraha

Kad imate sve, onda:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Krumpir dobro operite i prerežite na pola te posolite obje polovice. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite krumpir u pećnici oko 20 minuta.
  3. Camembert narežite na 16 komada.
  4. Izvadite krumpir i na vrh dodajte Camembert te stavite još 25 minuta na pečenje dok se lijepo ne zapeče i pozlatni.
  5. U međuvremenu operite rukolu. U zdjelici pomiješajte medenu kremu, ocat, ulje, sol i papar. Začinite salatu i u nju dodajte par oraha.
  6. Poslužite krumpir sa salatom i crnim paprom te uljem oraha.
Linker
24. studeni 2024 08:22