Puding od kruha

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Kraljevski obrok

Ovom pudingu od starog kruha nije mogla odoljeti ni princeza Diana, mi imamo recept

Darren McGrady, bivši kuhar kraljevske obitelji, otkrio je omiljeni puding od kruha Lady Di

Vjerojatno nećemo nikad imati priliku jesti s članovima kraljevske obitelj. No, to ne znači da ne možemo jesti kao članovi kraljevske obitelji.

Pripremite svojim gostima (ili sebi) recepte iz Buckinghamske palače. Darren McGrady, bivši kuhar kraljevske obitelji, otkrio je omiljeni puding od kruha Lady Di. I moramo priznati, zaista ga želimo probati.

- Ovaj se recept pokazao daleko najpopularnijim i najtraženijim receptom na događanjima koje sam radio diljem zemlje otkako je objavljena moja knjiga Eating Royally - otkrio je Darren na svom blogu.

Sastojci

  • 85 grama grožđica
  • 60 ml amaretta
  • 12 šnita bijelog kruha, bez kore (može biti stariji kruh)
  • 600 grama otopljenog maslaca
  • 9 žumanjaka
  • 2 čajne žličice paste od vanilije
  • 90 grama šećera
  • 120 ml mlijeka
  • 500 ml tučenog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 85 grama nasjeckanih badema, lagano poprženih
  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema

1. Natopite grožđice u amarettu, pokrijte plastičnom folijom te ostavite na sobnoj temperaturi 6-8 sati ili preko noći.

2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Izrežite četiri kriške kruha na kockice od jednog centimetra. Kockice rasporedite na dno pleha. Preko kruha pospite grožđice i prelijte preostali amaretto.

3. Ostalih osam kriški kruha prerežite dijagonalno. Potom svaku polovicu ponovno prerežite dijagonalno. Od svake šnite trebate dobiti četiri trokutića.

4. Trokutiće umočite u maslac i rasporedite preko grožđica, tako da se vrhovi trokuta preklapaju. Preko kruha prelijte preostali maslac.

5. Žumanjke, pastu od vanilije i šećer izmutite dok se ne sjedine. Mlijeko i tučeno vrhnje zakuhajte u loncu na jakoj vatri, a u vruću smjesu ulijte žumanjke uz stalno miješanje.

6. Smjesu od jaja prelijte preko kruha. Pazite da kruh bude potopljeni u smjesi od jaja. Ostavite 20 minuta da se smjesa upije u kruh.

7. Stavite pleh u drugi, veći pleh napunjenu vrućom vodom do pola. Tako oba pleha stavite u pećnicu i pecite na srednjoj rešetki 30 do 45 minuta, ili dok smjesa ne porumeni na vrhu, a nadjev se stegne.

8. Izvadite iz pećnice te tostiranim narezanim bademima i šećerom u prahu. Malo ohladite i poslužite toplo uz malo svježeg bobičastog voća.

Linker
28. studeni 2024 18:15