Foto: iStock
Zdravi, jednostavni i jako fini

Salata od graška i rotkvica

Ova, naoko jednostavna, ali jako fina salata bogata vitaminom C može se servirati samostalno, ali i kao dodatak janjetini koju možda spremate ovog Uskrsa. Kalorija: 138

2 žlice bijelog vinskog octa

2 žlice jogurta

1 žlica maslinovog ulja

2 žlice estragon senfa

1 žličica meda ili sirupa od agave

4 na ploške narezane rotkvice

¾ šalice graška

¾ šalice mladog graška

4 šalice raznovrsne salate

kozji sir

Priprema:

  1. Veliku posudu do pola napunite vodom i pustite da zavrije. U manju posudu stavite ocat, jogurt, maslinovo ulje, senf i med. Dobro promiješajte, reducirajte ako je potrebno i odložite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  2. U drugoj posudi također zavrijte vodu i stavite kuhati grašak oko 3-4 minute. Pred kraj kuhanja dodajte mladi grašak tek toliko da ga „pofurite“. Ocijedite i isperite hladnom vodom dok se ne ohladi. Ostavite ga na čistoj kuhinjskoj krpi da se dobro posuši.
  3. U zdjelu ili tanjur za serviranje stavite salatu (radič, matovilac, mladu putericu, rikolu, baby špinat ili što ste već sami odabrali). Posipajte je graškom, mladim graškom i rotkvicama, a neposredno prije serviranja začinite ohlađenim dresingom i dodajte sir. Posolite i popaprite po želji.
Linker
28. studeni 2024 00:57