Ovo nije tek obična čokolada, već viralni hit, iskustvo zbog kojeg su police dućana ostale prazne. Tajna nije u vanjskom izgledu nego u jedinstvenom nadjevu čokolade, hrskavog kadaifa i kremaste pistacije koji ovako sjedinjeni oduševljavaju svaki okusni pupoljak.
Kadaif je vrsta tradicionalnog tijesta hrskave teksture tipičnog za bliskoistočnu kuhinju, a sastoji se od tankih niti tijesta, nalik rezancima, napravljenih od brašna i vode. Najčešće se koristi u pripremi slastica poput baklave, a kada se natopi sirupom, njegova tekstura postaje mekana. Osim kadaifa kojeg možete nabaviti u specijaliziranim trgovinama, ovoj orijentalnoj čokoladi doprinosi i nezaobilazan okus kremaste pistacije s orašasto slatkastim i kremastim notama.
Napravite svoju verziju Dubai čokolade
Ako je već ne možete pronaći u trgovinama, upustite se u vlastitu izradu ove hit čokolade za koju će vam trebati:
- 30 g maslaca
- 200 g kadaifa, grubo nasjeckanih
- 250 g mliječne i tamne čokolade, grubo nasjeckane (125 g svake)
- 170 g kreme od pistacija
- Silikonski kalup za čokolade
Priprema:
1. Otopite maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri i dodajte nasjeckane rezance kadaifa tostirajući ih dok ne porumene i postanu hrskavi. Maknite s vatre i ostavite sa strane da se ohladi.
2. Otopite čokoladu na pari.
3. U silikonski kalup u svaki utor ulijte tanki sloj otopljene čokolade i stavite u hladnjak da se stegne, oko 10 minuta.
4. U veliku posudu dodajte prženi kadaif i kremu od pistacija. Dobro izmiješajte da se smjesa ujednači.
5. Izvadite kalup iz hladnjaka i napunite ga slojem napravljenom smjesom. Ako je potrebno, dodatno je poravnajte žlicom. Zatim, ulijte preostalu otopljenu čokoladu na vrh smjese i ravnomjerno je rasporedite po kalupu.
6. Ovako gotovu smjesu vratite u hladnjak oko sat vremena ili duže koliko je potrebno smjesi da se stisne i formira u čokoladu. Uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....