SHUTTERSTOCK
Pripremite sastojke

Svi luduju za njom: što je tako dobro u Dubai čokoladi, donosimo u receptu

Viralni hit koji morate probati

Ovo nije tek obična čokolada, već viralni hit, iskustvo zbog kojeg su police dućana ostale prazne. Tajna nije u vanjskom izgledu nego u jedinstvenom nadjevu čokolade, hrskavog kadaifa i kremaste pistacije koji ovako sjedinjeni oduševljavaju svaki okusni pupoljak.

Kadaif je vrsta tradicionalnog tijesta hrskave teksture tipičnog za bliskoistočnu kuhinju, a sastoji se od tankih niti tijesta, nalik rezancima, napravljenih od brašna i vode. Najčešće se koristi u pripremi slastica poput baklave, a kada se natopi sirupom, njegova tekstura postaje mekana. Osim kadaifa kojeg možete nabaviti u specijaliziranim trgovinama, ovoj orijentalnoj čokoladi doprinosi i nezaobilazan okus kremaste pistacije s orašasto slatkastim i kremastim notama.

image

Specifičnost ove čokolade je u kadaifu, tankim rezancima napravljenim od brašna i vode, ali i drugim začinima.

SHUTTERSTOCK

Napravite svoju verziju Dubai čokolade

Ako je već ne možete pronaći u trgovinama, upustite se u vlastitu izradu ove hit čokolade za koju će vam trebati:

  • 30 g maslaca
  • 200 g kadaifa, grubo nasjeckanih
  • 250 g mliječne i tamne čokolade, grubo nasjeckane (125 g svake)
  • 170 g kreme od pistacija
  • Silikonski kalup za čokolade

Priprema:

1. Otopite maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri i dodajte nasjeckane rezance kadaifa tostirajući ih dok ne porumene i postanu hrskavi. Maknite s vatre i ostavite sa strane da se ohladi.

2. Otopite čokoladu na pari.

3. U silikonski kalup u svaki utor ulijte tanki sloj otopljene čokolade i stavite u hladnjak da se stegne, oko 10 minuta.

4. U veliku posudu dodajte prženi kadaif i kremu od pistacija. Dobro izmiješajte da se smjesa ujednači.

5. Izvadite kalup iz hladnjaka i napunite ga slojem napravljenom smjesom. Ako je potrebno, dodatno je poravnajte žlicom. Zatim, ulijte preostalu otopljenu čokoladu na vrh smjese i ravnomjerno je rasporedite po kalupu.

6. Ovako gotovu smjesu vratite u hladnjak oko sat vremena ili duže koliko je potrebno smjesi da se stisne i formira u čokoladu. Uživajte!

Linker
01. prosinac 2024 10:55