Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina
Panna cotta od bijele čokolade s borovnicama
Sastojci za panna cottu:
- 500 ml vrhnja za šlag (mliječnog)
- 400 ml punomasnog mlijeka
- 160 g bijele čokolade
- prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 6 listića želatine
_
Sastojci za džem od borovnica:
- 250 g borovnica
- sok jednog limuna
- 4 vanilin šećera
Priprema borovnica:
- Sve navedene sastojke stavite u zdjelu te kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne dobijete gustu teksturu nalik džemu
- Ohladite
Priprema panna cotte:
- Prije svega želatinu napravite po uputama na vrećici i ostavite po strani da nabubri.
- Vrhnje za šlag, mlijeko i vanilin šećer stavite na vatru i zagrijte do vrenja (ne smije provrtjeti), pa maknite s vatre i dodajte čokoladu koju ste usitnili.
- Miješajte da se čokolada u potpunosti otopi.
- Panna cotti dodajte nabubrenu želatinu (dobro ju ocijedite od vode) i miješajte da se otopi.
- Dobivenu tekućinu lijevajte u silikonske kalupe (do polovice) i ohladite u hladnjaku dok se panna cotta ne učvrsne.
- Na panna cottu stavite džem od borovnica (na sredinu pomoću male žličice), pa na nju polako i pažljivo do vrha lijevajte ostatak panna cotte.
- Desert ponovno stavite u hladnjak dok se potpuno ne učvrsti, a nakon toga ga još stavite u zamrzivač na 2 sata kako biste ga lako izvadili iz silikonskog kalupa.
- Zamrznuti desert izvadite iz kalupa, ostavite u hladnjaku dok ne poprimi strukturu panna cotte (cca sat vremena), te nakon toga uživajte u ovom savršenom okusu.
_
Cijeli ovaj desert možete napraviti i u čašicama, tako ćete izbjeći proceduru oko zamrzivača.
Katarinu možete pratiti i na Instagramu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....