![36216363](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/11/k_36216363_640.jpg)
1 kg očišćenih marelica
1/2 kg šećera
1 limun (neprskani)
Priprema:
- Marelice očistite od koštica
- Kuhajte ih same oko sat vremena na jakoj vatri uz stalno miješanje
- Sa štapnim mikserom dobro usitnite
- Dodajte šećer i limun izrezan na kolutove
- Kuhajte još pola sata na jakoj vatri uz miješanje
- Kuhani pekmez sipajte u tegle dok je vruć i odmah čvrsto zatvorite poklopcem
- Na hladnom mjestu može stajati i do godinu dana
Savjet: Osigurajte štednjak i zid s papirom ili folijom jer će smjesa prskati dok se kuha
Savjet više: Ako želite još glađu strukturu pekmeza marelice propasirajte kroz pasirku umjesto da ih izmiksate
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....