Foto: iStock
I ljut i zdrav!

Pileća krilca s tabascom

1,2 kg pilećih krila
200 g maslina
6 manjih rajčica
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
mljevena slatka paprika, sol, papar
½ čajne žličice tabasca

Priprema:

  1. Pileća krilca začiniti solju, paprom i mljevenom paprikom.
  2. Popržiti ih na maslinovom ulju.
  3. Luk i češnjak oguliti, sitno nasjeckati i dodati poprženim krilcima. Pržiti na umjerenoj vatri dok luk ne postane staklast.
  4. Zatim dodati rajčicu narezanu na kocke i masline bez koštica.
  5. Potom pirjati 2-3 minute uz povremeno miješanje.
  6. Uliti aceto balsamico po želji. Još začiniti po želji i dodati tabasco.
  7. Sve staviti u prikladnu posudu za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici (da se zapeče) oko 12 minuta na 180°C.
Linker
24. studeni 2024 10:30